Σαν σήμερα: 38χρονη καθηγήτρια το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα (vid)

Ήταν 25 Φεβρουαρίου 2020 όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο για μια 38χρονη, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και η οποία δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας.

Από τη στιγμή της ανίχνευσης του ιού στον οργανισμό της, ξεκίνησε η ιχνηλάτιση των επαφών της ενώ οι συγγενείς της τέθηκαν σε εθελοντική καραντίνα. Ήταν η αρχή του αόρατου, ύπουλου εφιάλτη που θα θέριζε τα πάντα στο διάβα του. Εκατομμύρια ζωές ανά τον πλανήτη θα ”έφευγαν” με τον πιο δυσβάσταχτο τρόπο με τους αγαπημένους τους να μένουν άπραγοι..δίχως αγκαλιές και θρήνο αποχαιρετισμού.. δίχως ένα αξιοπρεπές αντίο.. Κι όσοι έμειναν διασωληνωμένοι αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα.. Με το ιατρικό προσωπικό να στέκει εκεί αγέρωχο.. ο σωτήρας τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και δήλωσε ότι «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσοι έχουν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και εάν εμφανίσουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ».

Σημειώνεται ότι τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας από τον COVID-19 στο εσωτερικό της χώρας περιλάμβαναν εξαρχής αναστολή της λειτουργίας κλειστών χώρων συνάθροισης κοινού, από σχολεία και επιχειρήσεις έως θέατρα και κινηματογράφους, περιορισμό της κυκλοφορίας μέσων μαζικής μεταφοράς και «επίταξη» κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων και ξενοδοχείων.