Σεισμός Ελασσόνα: Δείτε τα συγκλονίστηκα βίντεο την στιγμή του σεισμού

Σεισμός 6 ρίχτερ χτύπησε την Ελασσόνα, δημιουργώντας έντονη ανησυχία για τους κατοίκους και τους ειδικούς. Σημειώνεται ότι ο σεισμός ταρακούνησε όλη την Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα.

Το μικρό εστιακό βάθος έκανε τον σεισμό ιδιαίτερα αισθητό ενώ η διάρκειά του ήταν σχεδόν μισό λεπτό, με τις πρώτες εικόνες από σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλία να μαρτυρούν τον φόβο των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τα πρώτα λεπτά του φαινομένου.

Για τον σεισμό μίλησε και ο δήμαρχος των Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε ότι «όλος ο κόσμος είναι έξω από τα κτήρια, εμείς είμαστε έξω από το δημαρχείο».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός στην Ελασσόνα «είχε διάρκεια περίπου μισό λεπτό».

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου «ήταν ο δυνατότερος σεισμός που είχαμε ποτέ» υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν η περιοχή είχε συγκλονιστεί από μεγάλους σεισμούς.

Όσον αφορά για ζημιές ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα τέτοια εικόνα».

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.