Σεισμός Ελασσόνα: Εντατικοί έλεγχοι σε δημόσια κτήρια σε περιοχές της Ελασσόνας και Τυρνάβου

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή.

Ο έλεγχος αφορά κυρίως δημόσια κτήρια, όπως σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και αλλά, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι και σε κάποια ιδιωτικά κτήρια.

Οπτικός έλεγχος, πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου από τους μηχανικούς του δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο.

Όσον αφορά την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Σύμφωνα με οδηγίες προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

Κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρξαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, οι οποίες ανάγκασαν πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διανυκτερεύσουν σε σκηνές. Αρκετοί ήταν και αυτοί που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας.