Σοκάρει η πρόβλεψη της Ματίνας Παγώνη: Δεκαπενταύγουστος με 10.000 κρούσματα

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη σχετικά με την πορεία του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα. Ανέφερε πως τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε 10.000 κρούσματα την ημέρα και ζήτησε από τους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές.

Η Ματίνα Παγώνη είπε χαρακτηριστικά για τον κορονοϊό: «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ταξιδέψει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Το ιδανικό θα ήταν οι πολίτες αν μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα και μετρά να πάνε διακοπές, ή εκεί που θα πάνε να εμβολιαστούν, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό. Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να εμφανιστεί μία νέα μετάλλαξη».

Τόνισε πως στόχος είναι να μη γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εμβολιασμού: «Πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, γιατί οι μεταλλάξεις της είναι πολύ μεταδοτικές».

Σημείωσε πως οι υγειονομικοί έχουν υποχρέωση να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους ασθενείς τους. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των νοσοκομειακών γιατρών έχει σχεδόν τελειώσει, καθώς έχει εμβολιαστεί περίπου το 94,2%. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι νοσηλευτές έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 80% ενώ ο εμβολιασμός του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού φτάνει το 65-70%.