Παναγιώτης Σταμπουλίδης: «Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου»

Σήμερα το πρωί βρέθηκε καλεσμένος στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όπου μετέφερε την αγωνία του για το λιανεμπόριο μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ενεργό τον πνεύμονα της λιανικής πώλησης γιατί χρηματοδοτεί τα οικονομικά του κράτους και το κράτος καλύπτει διάφορες δαπάνες» δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Σε ερώτηση για το αν τα χθεσινά κρούσματα θα κρίνουν το κλείσιμο του λιανεμπορίου ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε ότι «μια μέρα δεν καθορίζει τις αποφάσεις. Θα περιμένουμε και τις επόμενες μέρες την πορεία της νόσου και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Να δούμε πως θα πάει η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το click away και το click inside περιόρισαν την κινητικότητα, προσθέτοντας ότι αν πρέπει να περιοριστεί κι άλλο η κινητικότητα, θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και οι ειδικοί.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική να κλείνουν στις 17:00, σημείωσε ότι οι συνθήκες στην Αττική είναι διαφορετικές από τις επαρχιακές πόλεις, σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η εργασία.

Αναφορικά για την αυστηροποίηση του take away ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι «θεραπεύσαμε ή ρυθμίσαμε το ζήτημα για αυτούς οι οποίοι έπαιρναν το προϊόν και κάθονταν στο ίδιο σημείο εντός του χώρου με άλλους 3-4. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τήρηση των μέτρων. Για τους χώρους που έχει ευθύνη η επιχείρηση μπήκε η ρύθμιση».

«Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε μπροστά στα καφέ και στα εστιατόρια. Έτσι θεσπίσαμε διοικητικό πρόστιμο. Όποιος επαγγελματίας κάνει καλά τη δουλειά του δεν χρειάζεται να αγχώνεται. Να απομονώσουμε τα φαινόμενα που μας οδήγησαν να πάρουμε αυτό το μέτρο. Να ξεχωρίσουμε τους σωστούς και τους τυπικούς από αυτούς που καταχρηστικά κρατούσαν κόσμο έξω από τις επιχειρήσεις του» κατέληξε ο ΓΓ γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα εδώ