Στα όριά του το νοσοκομείο «Γεννηματάς» – Υψηλά τα κρούσματα υγειονομικών με τις εισαγωγές να είναι στα ύψη

Συνεχίζεται η πίεση των νοσοκομείων σε όλη την χώρα στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού που σαρώνει τον τελευταίο καιρό την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του «Γεννηματάς» όπου 40 υγειονομικοί νοσούν, ενώ μόνο την Δευτέρα (5/4) έγινε εισαγωγή 50 περιστατικών με κορωνοϊό, ενώ 10 άτομα παραμένουν διασωληνομένα.

“Βγαίνουμε πάλι από μια δύσκολη εφημερία. Πέντε είναι τα κενά κρεβάτια που θα γεμίσουν και αυτά” δήλωσε στο MEGA η παθολόγος στη μονάδα covid του νοσοκομείου, Γεωργία Φίλιππα.

Αναφερόμενη στους διασωληνομένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ,  χαρακτήρισε “καθημερινότητα” το φαινόμενο και εξέφρασε την αντίθεσή της στην μετατροπή του «Γεννηματάς» σε νοσοκομείο covid ή “νοσοκομείο μιας νόσου” όπως το αποκάλεσε η ίδια.

Η κ Φιλίππα τόνισε την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ενώ κατήγγειλε ότι οι ασθενείς μετά από 1-2 μέρες νοσηλείας τους στο νοσοκομείο που εργάζεται μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Το τελευταίο διάστημα οι ασθενείς γίνονται φάκελοι και μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Έρχονται οι ασθενείς, εισάγονται στα non covid του Γεννηματάς, μένουν 1-2 μέρες, και υπάρχει μια πρεμούρα, να μετακινηθούν σε νοσοκομείο ιδιωτικό, για να μπορούν να αδειάσουν τα κρεβάτια για να υποδεχθούμε κόσμο στην επόμενη βάρδια“.