Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο πλευρό των κατοίκων της Εύβοιας που βιώνουν τον πύρινο εφιάλτη θα βρεθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ταξίδεψε στην Ιστιαία για να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους πολίτες που δοκιμάζονται για 5η μέρη από την πυρκαγιά που καίει τα σωθικά της περιοχής.

“Σε λίγη ώρα θα βρίσκομαι στην Βόρεια Εύβοια, Αιδηψό, Ιστιαία, Λίμνη, Ροβιές, κοντά στους πληγέντες, για να συνδράμω με όποιον τρόπο μπορώ”, έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο FaceBook.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzoe.konstantopoulou.official%2Fposts%2F396261031862651&show_text=true&width=500

Είχε προηγηθεί ένα μήνυμα συμπαράστασης. Με προαναγγελία της επίσκεψης στη δοκιμαζόμενη Εύβοια.

“Σε αυτές τις δύσκολες μέρες και ώρες, η σκέψη μου είναι κοντά στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη απέναντι στις φλόγες, σε εκείνους κι εκείνες που σώζουν ζωές, φυγαδεύουν, περιθάλπουν, φροντίζουν για τα θύματα της φωτιάς, για τους ανθρώπους και τα πλάσματα της φύσης. Τους εύχομαι δύναμη αστείρευτη και τους ευχαριστώ.
Η σκέψη μου είναι κοντά και σ´όλους εκείνους που κινδύνευσαν ή κινδυνεύουν απ´τη φωτιά, χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, εκκενώνουν τις εστίες τους. Τα λόγια είναι φτωχά για να γιατρέψουν τις πληγές.
Από την Βόρεια Εύβοια, στην Αττική, στην Ηλεία, στη Μεσσηνία, στη Λακωνία, σε τόσα μέρη της πατρίδας μας, μια σύγχρονη και ταυτόχρονη τραγωδία, που γεννά αναπόδραστες σκέψεις και ερωτηματικά.
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή δίνη, που απειλεί την ύπαρξή της. Χρειαζόμαστε κουράγιο, δύναμη, αλλά και συνειδητοποίηση.
Στις επόμενες ώρες και ημέρες θα βρεθώ στις πληγείσες περιοχές, κοντά στους ανθρώπους τους, ως ελάχιστο χρέος αλληλεγγύης και συνδρομής”
, είχε γράψει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας που για άλλη μια φορά δίνει το παράδειγμα και στέκεται στο πλευρό των πολιτών τις ώρες της ανάγκης.