Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη από τον Πρύτανη του ΑΠΘ: «Περισσότερα από 100 κρούσματα θα έχουμε»

Ο κ. Παπαϊωάννου, πρύτανης του ΑΠΘ, μίλησε στον ANT1 αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας και ιδιαιτέρως στην κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου σήμερα θα ανακοινωθούν οι μετρήσεις στα λύματα και της Δευτέρας και της Τρίτης, γιατί πλέον γίνονται καθημερινές μετρήσεις.

Ο πρύτανης ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι «η 9η Φεβρουαρίου δηλαδή η περασμένη Τρίτη είναι ίδια με την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, βρισκόμαστε στα υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Κι αν κάνουμε μια αντιπαραβολή με το φθινόπωρο, είμαστε στην 21η Οκτωβρίου του 2020».

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα του ιικού φορτίου αντανακλά τον αριθμό των θετικοποιημένων κρουσμάτων. «Άρα το μοντέλο αυτό μας δίνει περίπου στα 100+ καθημερινά σ’ αυτήν την εικόνα για τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά θα φανούν σε 3-4 ημέρες», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Τέλος, σημείωσε ότι τώρα σε σχέση με τον Οκτώβριο, έχουμε εντελώς διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. «Τον Οκτώβριο είχαμε ανοιχτά τα σχολεία, όπως και την εστίαση και το λιανεμπόριο. Ναι μεν δεν έχουμε τώρα αυτά, αλλά έχουμε τις μεταλλάξεις του ιού, που είναι πολύ πιο μεταδοτικές».