Συναγερμός στο Ισραήλ – Εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού με το μεταλλαγμένο ινδικό στέλεχος

Τα πρώτα επτά κρούσματα αυτής της μετάλλαξης του κορονοϊού στο Ισραήλ εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται για πρόσωπα που είχαν φτάσει στη χώρα από το εξωτερικό. Έκτοτε, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικές εξετάσεις. 

«Η αίσθηση είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό σε σχέση με αυτή, παρότι έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα», δήλωσε στον δημόσιο ρ/σ Kan ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Χεζί Λεβί προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της παραλλαγής αυτής στο Ισραήλ ανέρχεται σε οκτώ.

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την έρευνα για την ινδική παραλλαγή. Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης ανακοινώσει ότι ερευνούν την παραλλαγή αυτή μετά τον εντοπισμό της εντός των συνόρων τους.

Το Ισραήλ, ο πληθυσμός του οποίου ανέρχεται σε 9,3 εκατομμύρια πολίτες, έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 81% των πολιτών ή κατοίκων του ηλικίας 16 και άνω. Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα στο αν έχουν μειωθεί ραγδαία οι μολύνσεις από κορονοϊό και οι νοσηλείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ