Συνεδρίαση επιτροπής για μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας και δεξιώσεις

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, θα συνεδριάσει για την χαλάρωση του σκληρού lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να συζητηθεί η μουσική για τα μαγαζιά. Η απαγόρευσή της έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο μεταξύ των πολιτών αλλά και εντός της κυβέρνησης που παρά το γεγονός πως στηρίζει τις αποφάσεις της επιτροπής αναγνωρίζει πως το μέτρο έχει πέσει σε απαξία από τους πολίτες ενώ πολλές είναι οι επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που δεν το τηρούν.

Άλλο ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την επιτροπή είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει από τις 00:30 έως και τις 05:00. Και αυτό το μέτρο φαίνεται πως αποτελεί κοινή παραδοχή πως πρέπει να καταργηθεί αφού σε πολλές περιπτώσεις μετά τα μεσάνυχτα πολλές γειτονιές σφύζουν από ζωή. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας πως δεν περιμένει κάποια αλλαγή προς το παρόν λέγοντας λακωνικά πως θα «πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα του μήνα».

Τέλος, βραχνά για χιλιάδες ζευγάρια ανά την επικράτεια είναι το πλαίσιο που διέπει τις δεξιώσεις σε γάμους και βαπτίσεις αφού όπως τα ίδια λένε αλλά και ο ίδιος ο κλάδος υποστηρίζει το όριο των 100 ατόμων σε συνδυασμό με την απουσία μουσικής αλλά και τον περιορισμό στην ώρα κυκλοφορίας δεν επιτρέπει επί της ουσίας την λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων. Επ’ αυτού ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε μία «σταυροφορία» όπου και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του σημειώνει πως είναι ακατανόητοι οι εν λόγω περιορισμοί και ειδικά ο περιορισμός στα άτομα όταν δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο στην εστίαση. Το θέμα θα συζητηθεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr αν όχι σήμερα, τότε εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ρυθμιστεί έτσι ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορούν να λειτουργήσουν και τα ζευγάρια να υπολογίζουν σε ένα ανώτατο όριο καλεσμένων 200 ατόμων.