Τζένη Μπαλατσινού: Είχα δύσκολο χειρουργείο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το περιοδικό Downtown, και τη Βένια Καραγιάννη η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μίλησε για για πρώτη φορά για το χειρουργείο που έκανε η κόρη της Αμαλία Κωστοπούλου στην Αμερική, για τη πρόταση γάμου που της έκανε ο Βασίλης Κικίλιας αλλά και στη γέννηση του γιου της, τα Χριστούγεννα.

Το χειρουργείο της κόρης της, Αμαλίας Κωστοπούλου

«Έχω βιώσει αρκετές δύσκολες καταστάσεις, αλλά αυτή η χρονιά που μας πέρασε ήταν για μένα η πιο δύσκολη από όλες. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκριθεί με τα θέματα υγείας. Ήταν μια χρονιά με πολλά απρόοπτα περιστατικά στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Η μητέρα μου πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας και παρέμεινε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο, όπου κανείς δεν πίστευε ότι θα έβγαινε νικήτρια. Ήμουν έγκυος τριών μηνών όταν έπρεπε να ταξιδέψω στην Αμερική με πολύ μεγάλο ρίσκο, για να βρεθώ δίπλα στη μεγάλη μου κόρη, την Αμαλία. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα τηλέφωνο που χτυπάει και σου λένε από την άλλη γραμμή πως το παιδί σου, που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης, είχε ένα σοβαρό τροχαίο και μπαίνει για επέμβαση ενώ εσύ βρίσκεσαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Θυμάμαι πως άκουσα τη φωνή της για ένα λεπτό, πριν μπει στο χειρουργείο και μετά λιποθύμησα. Ως γονιός όμως έχεις ευθύνη και η ευθύνη είναι καταλυτική απέναντι στον φόβο».

Η πρόταση γάμου του Βασίλη Κικίλια και ο ερχομός του πρώτου τους παιδιού

«Με τον Βασίλη όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μείναμε μαζί από τον πρώτο μήνα. Ξεπέρασα τα όριά μου και γιατί γνώρισα πολύ γρήγορα κάποιον στα παιδιά μου, αλλά και γιατί συγκατοικήσαμε αμέσως. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, χωρίς να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε πολλούς δύσκολους εξωγενείς παράγοντες. Όταν διακόψαμε για ένα διάστημα, ήταν αρκετό για να καταλάβουμε ότι αυτό που νιώθουμε δεν ήταν απλώς ενθουσιασμός. Το παλέψαμε αρκετά και οι δύο για να μην είμαστε μαζί (γέλια), αλλά τελικά αυτό το αόρατο νήμα που μας έδεσε από την αρχή δεν κόπηκε ποτέ. Όταν αποφασίσαμε να είμαστε ξανά μαζί δεν το είπαμε σε κανέναν ώστε να προφυλαχτούμε από τη δημοσιότητα και τις γνώμες των άλλων. Τότε καταλάβαμε πως δεν μπορούμε να ζούμε χώρια». Και η πρόταση γάμου πώς έγινε; «Συνέβη πολύ γλυκά εκεί στον καναπέ έπειτα από πολύ Netflix, όπου πολύ τρυφερά μου είπε: “Θέλω να είμαστε επίσημα οικογένεια. Τι λες;”».

“Είχα προαίσθημα ότι θα είναι δύσκολος τοκετός. Το ένιωθα”

Το μωρό τους γεννήθηκε ανήμερα Χριστουγέννων, ο Παναγιώτης-Αντώνιος (Παναγιώτης το όνομα του μπαμπά του Βασίλη και Αντώνιος επειδή η Τζένη τον είχε τάξει σε ένα μικρό παρεκκλήσι στη Μονή Ευαγγελισμού στην Πάτμο) κι έκλεισε τον δικό τους κύκλο ευτυχίας. «Ανά δεκαετία κάνω και ένα παιδί (γέλια). Είναι μεγάλη ευλογία και ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να έχω ένα τέταρτο παιδί. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται με λέξεις. Νιώθω καθολική ευφορία γι’ αυτό που ζούμε». Όλες οι ιστορίες όμως δεν έχουν μόνο ευτυχισμένες στιγμές. Μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη θα μπορούσε να εξελιχτεί πολύ επικίνδυνα. «Είχα προαίσθημα ότι θα είναι δύσκολος τοκετός. Το ένιωθα. Είχα ένα πολύωρο και δύσκολο χειρουργείο και ο Βασίλης ήταν μέσα σε όλη τη διάρκεια. Περάσαμε μια σκληρή δοκιμασία και αυτό μας υπενθύμισε για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τις ημέρες που έμεινα στην εντατική κατάλαβα πως μεγαλώνοντας θέλω να βρίσκομαι εκεί που επιθυμώ και μόνο. Πως ο χρόνος που πάντα θεωρούμε άπλετος είναι πολύ λίγος. Kάναμε Πρωτοχρονιά με τον άντρα μου στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών δίπλα στο παιδί μας και προσευχόμασταν να πάμε γρήγορα σπίτι όλοι μαζί… Καταφέραμε να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας για πρώτη φορά 12 μέρες αφότου γεννήθηκε. Και, ναι, ο Βασίλης ήταν ο φύλακας άγγελός μου».

Το νέο της επαγγελματικό βήμα σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Καφίρη

Η ίδια αναφέρθηκε και στο νέο της επαγγελματικό βήμα, τo ImpacTalk, το νέο project της Τζένης, του Κωνσταντίνου Καφίρη και της ομάδας τους, που ξεκινάει τον Απρίλιο. «Πρόκειται για μια συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης και έμπνευσης», εξηγεί. «Είναι ένας οδηγός κατανόησης της τέχνης της ζωής και της επιτυχίας που δίνει βήμα σε Έλληνες ηγέτες από όλα τα πεδία δράσης να μοιράζονται ερεθίσματα, βιώματα, εμπειρίες, να αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τα δικά τους μαθήματα ζωής και να εμπνέουν. Το όραμα του ImpacTalk είναι η δημιουργία μιας ευρείας κοινότητας που αναζητά την εξέλιξη σε ατομικό και συνολικό επίπεδο. Στόχος του είναι να δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να εστιάσουμε στις δεξιότητές μας, στην ανακάλυψη του καλύτερού μας εαυτού και να αναπτυχθούμε σε διαφορετικά πεδία δράσης».