Το αυτονόητο είπε ο ΠΟΥ: Σε μη οργανωμένες περιοχές οι μολύνσεις ενδέχεται να είναι πολλαπλάσιες των εμφανιζόμενων

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανησυχεί για εξάρσεις μολύνσεων της πανδημίας του covid-19 σε χώρες που είχαν διαχειριστεί επιτυχώς την πανδημία μέχρι σήμερα, όπως η Κούβα και η Τζαμάικα”, δήλωσε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια, Καρίσα Ετιέν.

Τα θετικά νέα είναι ότι τα σοβαρά κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλη την Αμερική και λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που νοσηλεύονται χρειάζεται να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως ανέφερε σε μια βιντεοδιάσκεψη, από την Ουάσινγκτον.

Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17.000.000 μολύνσεις και πάνω από 574.000 θάνατοι από τον ιό, στους οποίους, ωστόσο, δεν έχει έχει γίνει νεκροψία που να πιστοποιεί το πραγματικό αίτιο θανάτου.

Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, όμως σε άλλες χώρες παρατηρούνται εξάρσεις των μολύνσεων.
«Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι στην περιοχή μας έχουν μολυνθεί και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί επειδή είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα», εξήγησε η Ετιέν.

Ο ΠΟΥ για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ, οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τους λευκούς, πενταπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευθούν και διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν.

Στην Αμαζονία, οι ιθαγενείς έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι μετανάστες είναι επίσης πιο ευάλωτοι και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές βοηθούν τις κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Βραζιλίας και του Μεξικού να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειώσουμε, όμως, ότι ο ΠΟΥ έχει αλλάξει πολλές φορές και κατά περίεργο τρόπο τις απόψεις του από την ημέρα που άρχισε να εξελίσσεται η επιδημία του covid-19.