Το γερασμένο όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος και η απάνθρωπη πίεση από τον Βασίλη Κικίλια προκάλεσαν ατύχημα και ένας πυροσβέστης έχασε τρία δάχτυλα

Λες και δεν έφτανε στους πυροσβέστες η απαξιωτική συμπεριφορά του νυν υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια, ήρθε και ένα ατύχημα, για να μαυρίσει ακόμα περισσότερο την καρδιά των ανθρώπων που καθημερινά μάχονται με τις φλόγες για να αισθανόμαστε εμείς ασφαλείς. Νωρίς το απόγευμα, στον κόμβο του Ρίου, σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανατράπηκε ένα όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος, με συνέπεια τον τραυματισμό των τριών μελών που αποτελούσαν το πλήρωμα. Ο ένας εκ των τριών πυροσβεστών, μάλιστα, χτύπησε αρκετά σοβαρά και γι’ αυτό διακομίστηκε στο ΠΠΝΠ. Κι εκεί οι συνάδελφοί του έμαθαν τα δυσάρεστα μαντάτα. Ο άτυχος πυροσβέστης έχασε τα τρία δάχτυλά του. 

Το ατύχημα προκλήθηκε εξ αιτίας της παλαιότητας του οχήματος. Ένα γερασμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο ανατράπηκε επειδή η πολιτική ηγεσία πιέζει τους πυροσβέστες, χωρίς να τους παρέχει τα απαραίτητα, παρότι διατείνεται ότι ξοδεύει δισεκατομμύρια για την πυροπροστασία. Άλλη μία επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, η οποία απαξιώνει τους πυροσβέστες και ειδικά τους εποχιακούς και τους πενταετείς. Με αποκορύφωμα της κοροϊδίας, την άρνηση του Βασίλη Κικίλια να δεχθεί αντιπροσωπεία από το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μπροστά από το υπουργείο, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της υποψήφιας ευρωβουλεύτριας, Βασιλικής Πολύζου.

«Με τη συμπεριφορά του ο Κικίλιας μπορεί να κάνει συμπαθή ακόμα και τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος αδιαφόρησε πλήρως για το Πυροσβεστικό Σώμα», σχολίασε αξιωματικός που έχει ζήσει και τον νυν υπουργό, αλλά και τον Περιφερειάρχη Αττικής, στο διάστημα της παρουσίας του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.