Τόσοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή στα νοσοκομεία της Κίνας τον τελευταίο μήνα

Στην Κίνα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι κατέγραψαν σε νοσοκομεία σχεδόν 60.000 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 μεταξύ της 8ης Δεκεμβρίου και της 12ης Ιανουαρίου. Όμως, αυτός ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει θανάτους εκτός των ιατρικών εγκαταστάσεων.

Οι εικόνες με τα δεκάδες φέρετρα στα γραφεία τελετών και τα κατάμεστα νοσοκομεία διέψευδαν πανηγυρικά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου για μόλις 5 θανάτους ημερησίως από Covoid-19. Μετά τις διεθνείς επικρίσεις για έλλειψη διαφάνειας, η κινεζική κυβέρνηση κάνει λόγο τώρα για τουλάχιστον 60.000 θανάτους από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε εγκατέλειψε την πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων».

Σύμφωνα με την Τζιαο Γιαχουϊ, διευθύντρια της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου του 2022, συνολικά 59.938 θάνατοι, που σχετίζονται με την COVID-19, καταγράφηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών οι 5.503 προκλήθηκαν από αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω του κορoνοϊού και οι 54.435 θάνατοι οφείλονται σε υποκείμενα νοσήματα σε συνδυασμό με την COVID-19.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, μετά το ρεκόρ του ενάμιση εκατομμυρίου νοσηλευόμενων στις 5 Ιανουαρίου, οι κινεζικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των νοσηλειών άρχισε να μειώνεται. ενώ εκτιμάται ότι το 70 έως 90% του πληθυσμού σε κάποιες μεγάλες πόλεις έχει μολυνθεί

Ο αριθμός άρχισε να μειώνεται συνεχώς κι έπεσε στο 1,27 εκατομμύρια στις 12 Ιανουαρίου.

Εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων με το 70 έως 90% του πληθυσμού σε ορισμένες μεγάλες πόλεις να έχει μολυνθεί, συνωστισμός παρατηρείται στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς χιλιάδες ταξιδεύουν ενόψει του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον Φένγκ Λιγουέι, αξιωματούχο του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Πεκίνο το αεροδρόμιο αναμένεται να διαχειρίζεται μετακινήσεις 4.82 εκατομμυρίων επιβατών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, με μέσο όρο 120.000 την ημέρα.

Ειδικοί προβλέπουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού φέτος στην Κίνα. Το Πεκίνο είχε ανακοινώσει μόλις 5.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

πηγή: theopinion.gr