Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 25 με 29 – Ποιοι ακολουθούν

Οι νέοι κάτω των 30 ετών αλλά και τα παιδιά ηλικίας 16 με 18 ετών παίρνουν σιγά σιγά σειρά για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η πλατφόρμα για τους πρώτους θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. 

Με βάση το σχεδιασμό, όπως δήλωσε την Παρασκευή (21.05.2021) στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 ετών θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών. Οι νέοι της ομάδας 20-29 δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με AstraZeneca. 

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ο εμβολιασμός δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει πάρει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω», πρόσθεσε.

40.000 ραντεβού σε λίγες ώρες 

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε τα ξημερώματα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 40.000 ραντεβού.  Επίσης, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».