Τότε θα υπάρχει ανοσία σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη – Τι λέει για τα self test

Με νέες ηλικιακές ομάδες να παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν η Ματίνα Παγώνη θεωρεί ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχει η ανόσια, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι η χρήση των self test μας σώζουν από χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού.

μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την άποψη πως έως τα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των 50 και άνω. Σημείωσε βέβαια ότι αυτό εξαρτάται και από τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρίες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε πως «για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείας μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα».

Σχετικά με το ότι κάποιοι γιατροί – νοσηλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι σε καραντίνα γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει το 100% ενώ επεσήμανε πως πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή. 

Για τα self test στα σχολεία η Ματίνα Παγώνη έκρινε πως το μοντέλο πέτυχε αφού οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές – μαθητές. «Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα», σημείψσε η Ματίνα Παγώνη.

Έκρινε δε ότι το μοντέλο των self test θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού» και σημείωσε ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά, θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε υπομονή για το… Πάσχα στο χωριό. Είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε που βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Η ίδια, πάντως, δεν θα έλεγε ναι για το άνοιγμα στο Πάσχα με την κατάσταση που επικρατεί τώρα. 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως η Ανάσταση μπορεί να γίνει στις εκκλησίες, αλλά έξω και με αποστάσεις πάνω από δυο μέτρων και φυσικά μάσκες. Μια φορά μπορούμε και να μην φιληθούμε στην Ανάσταση, τόνισε.