Υποχρεωτικά τεστ για ανεμβολίαστους: Θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτωνσε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, φέρνει επιπλέον μέτρα από πλευράς κυβέρνησης. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Πέμπτης (15.07), έξι περιοχές είναι ένα βήμα πριν την επιβολή τοπικού lockdown.

Το γεγονός ότι τα ενεργά κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί ή ακόμα και τετραπλασιαστεί σε περιοχές όπως η Μύκονος, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Σταντορίνη, η Πάρος και η Ίος οδήγησε την κυβέρνηση στο να κάνει υποχρεωτική τη διεξαγωγή δυο τεστ την εβδομάδα σε εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σε αυτές τις έξι περιοχές, όσοι εργάζονται στην εστίαση, τον τουρισμό, τα πλοίααλλά και τις κατασκηνώσεις (γενικά σε όλη τη χώρα οι συγκεκριμένοι) θα πρέπει να κάνουν έλεγχο για κορονοϊό δυο φορές την εβδομάδα, με ένα self test και ένα rapid test.

Στην προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τους ανεμβολίαστους και να προχωρήσει περεταίρω το «χτίσιμο» του περιβόητου τείχους ανοσίας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην καλύπτει το κόστος των συγκεκριμένων τεστ. Αυτό σημαίνει πως όσοι εργαζόμενοι – σε αυτές τις περιοχές και αυτούς τους κλάδους – δεν έχουν εμβολιαστεί και υποχρεώνονται να κάνουν τεστ, θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το αντίτιμο.