Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας μέσα στον Ιούλιο

Επί τάπητος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και νέων φιλοξενούμενων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Από τον Ιούλιο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και φιλοξενούμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών, η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα όχι από τον Σεπτέμβριο αλλά ήδη από τον μήνα Ιούλιο, που διανύουμε.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει το OPEN στο κεντρικό του δελτίο, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς που εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί έχουν πολλά προβλήματα υγείας και υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε ο σταθμός από το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται εκτός του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί και για τους νέους φιλοξενούμενους αυτών των χώρων και οι οποίοι δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την επόμενη εβδομάδα έρχεται και ο κατάλογος με τις αυστηρές κυρώσεις για καταστηματάρχες και πελάτες στην εστίαση οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.