Φάνης Χριστοδούλου: Στο χειρουργείο σήμερα για αποκατάσταση των τραυμάτων του από το τροχαίο στην Πάρο

Σε ένα κρίσιμο και ιδιαίτερα σοβαρό χειρουργείο θα υποβληθεί σήμερα το απόγευμα ο «μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ Φάνης Χριστοδούλου, καθώς η πτώση από την μηχανή εξαιτίας του τροχαίου που είχε την περασμένη Δευτέρα στη Νάουσα της Πάρου δεν ήταν τελικά και τόσο…αθώα, καθώς θα μπορούσε να είχε χάσει την ζωή του, όπως αποκαλύπτει στο protothema.gr ο γιατρός του ορθοπεδικός-χειρουργός Γιώργος Κατσιφαράκης.

Το χειρουργείο θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων Προαστίων με τον γιατρό του να εξηγεί ότι «με την βοήθεια του Θεού αύριο το απόγευμα στις 18:00 αν δεν υπάρξει κάποια επιπλοκή ή οτιδήποτε άλλο θα γίνει το χειρουργείο στον ώμο και στο πόδι του. Έχει πολλά προβλήματα. Αυτή την στιγμή τον προετοιμάζουμε με υπερβαρικό οξυγόνο. Έχει ένα τεράστιο αιμάτωμα με συλλογή μεγάλη στον δεξιό μηρό και ένα δύσκολο κάταγμα στον ώμο του, στο βραχιόνιο».

Όπως αναφέρει ο γιατρός, ο Φάνης Χριστοδούλου έχει χάσει αρκετό αίμα όλες αυτές τις ημέρες. «Η πτώση ήταν αρκετά σοβαρή, αλλά ευτυχώς σώθηκε. Επίσης έχει χάσει και πάρα πολύ αίμα γιατί ήταν με αντιπηκτική αγωγή εξαιτίας του εμφράγματος που είχε πάθει πέρσι. Φέρει επίσης τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, το σώμα. Θα μπορούσε να μην ζούσε γιατί έχει σπασμένα πλευρά, όπου μπήκε μπιλάου γιατί έχει πνευμοθώρακα, δεν είναι κάτι απλό. Εξακολουθεί να χάνει αίμα. Είναι ένα σοβαρό χειρουργείο να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Θα μπούμε γύρω στις έξι το απόγευμα θεωρώ πως λίγo μετά τις δέκα θα έχουμε τελειώσει», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφαράκης.

Για τον «μπέμπη» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης όλα συνέβησαν το πρωινό της περασμένης Δευτέρας όταν χτύπησε σοβαρά οδηγώντας τη μηχανή του στην Πάρο, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλο όχημα. Από την πτώση ο Φάνης Χριστοδούλου υπέστη σωματικές κακώσεις, χωρίς να έχει επηρεαστεί κάποιο ζωτικό όργανο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών. Για την μεταφορά του από την Πάρο χρειάστηκε να γίνειαεροδιακομιδή με αεροπλάνο C-130 που τον παρέλαβε από το νησί με προορισμό το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Θριάσιο νοσοκομείο.