Φίλαθλοι προσκόμισαν πλαστά τεστ κορωνοϊού για να δουν τον τελικό του Copa America

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές; της Βραζιλίας, καθώς όπως μεταδίδουν τα Μέσα της χώρας μεγάλος αριθμός ατόμων που εξασφάλισε πρόσκληση για τον τελικό του Copa America ανάμεσα στη «σελεσάο» και την Αργεντινή τα ξημερώματα της Κυριακής (11/7, 03:00) προσκόμισε πλαστό τεστ κορονοϊού ώστε να εισέλθει στο γήπεδο.

Μεγάλος αριθμός φιλάθλων, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αποψινό τελικό του Copa America μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής στο στάδιο «Μαρακανά», πλαστογράφησαν τεστ κορονοϊού για να διασφαλίσουν την είσοδό τους, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Η παρουσία φιλάθλων απαγορεύθηκε στους πρώτους 27 αγώνες της διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας στη Νότια Αμερική, αλλά η CONMEBOL και οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισαν να επιτρέψουν 6.500 προσκεκλημένους στον τελικό, ή περίπου το 10% της χωρητικότητας του σταδίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν από την είσοδο. Ωστόσο, «ένας σημαντικός αριθμός ψεύτικων τεστ PCR εντοπίστηκαν τόσο από την πλευρά της Βραζιλίας, όσο και από αυτή της Αργεντινής. Σε αυτούς δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο. Οι έλεγχοι για την εξασφάλιση της πρόσβασης στον τελικό του Copa America θα είναι εξαιρετικά αυστηροί», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της CONMEBOL, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό των πλαστογραφημένων τεστ.