“Φλέγεται” από κρούσματα η Θεσσαλονίκη – Στην πόλη ο Κοντοζαμάνης – Στους 800 έφτασαν οι νοσηλευόμενοι

Καλπάζουν τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη με τα νέα περιστατικά να αγγίζουν την άνοδο του 28% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι… ασφυκτική θυμίζοντας ημέρες Νοεμβρίου. Παράλληλη είναι η κατάσταση και στην Κοζάνη και για τον λόγο αυτό μεταβαίνει στις δύο πόλεις ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, 800 άνθρωποι νοσηλεύονται στην συμπρωτεύουσα που κατέγραψε 245 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο. Σε 240 ανήλθαν, δε, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μόνο χθες.

Μπαράζ συσκέψεων

Στις 10:00, ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, αλλά και η Πάτρα είναι οι τρεις περιοχές, στις οποίες έχει ανασταλεί έως τις 12 Απριλίου το λιανεμπόριο, λόγω του ιδιαίτερα επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρήθηκε σ’ αυτές.