Φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή στον 39χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε διαρρήκτη

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 39χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι έναν 37χρονο επίδοξο διαρρήκτη, όταν εκείνος επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 39χρονο φυλάκιση 7 μηνών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 2.700 ευρώ, καθώς τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων της άμυνας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ του αναγνώρισε – επιπλέον – ελαφρυντικό.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ένιωσε απειλή κι ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε άμυνα. «Κοιμόμουν στο υπόγειο όπως συνηθίζω. Ξύπνησα από το γάβγισμα του σκύλου μου. Διέκρινα μία φιγούρα να περιφέρεται έξω από το σπίτι και πήρα την καραμπίνα που είχα δίπλα μου. Όταν άκουσα έναν θόρυβο στην κεντρική πόρτα του σπιτιού, την άνοιξα και είδα τον δράστη να κρατάει ένα κατσαβίδι. Ένιωσα απειλή και τον πυροβόλησα στο πόδι», είπε ο 39χρονος στο δικαστήριο.

Ο διαρρήκτης, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και μετά το εξιτήριο που έλαβε απελάθηκε στην πατρίδα του, καθώς διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας.