Φωκίδα: Σπείρα διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και αναβολικά

Τα στοιχεία που συνέλεξαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί του τμήματος Ευπαλίου για την δράση μιας εγκληματικής ομάδας που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη, κάνναβη και αναβολικά στην Φωκίδα, οδήγησαν σε οργανωμένη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις Έλληνες, το πρωί της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί μαζί με συναδέλφους τους της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας από την Άμφισσα, εντόπισαν τον ένα μετά τον άλλο σε περιοχές της Άμφισσας και της Ιτέας τους μέλη της σπείρας, τους πέρασαν χειροπέδες και έκαναν έρευνες στα σπίτια τους. Σε αυτ’α, βρέθηκαν συνολικά 137,04 γραμμάρια κοκαΐνης, 501,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 13 σκευάσματα αναβολικών, ένας τρίφτης και μια μεταλλική θήκη με υπολείμματα κάνναβης, μια ρεπλίκα πολεμικού τυφεκίου, τρεις ζυγαριές ακριβείας και ένα κυνηγετικό όπλο.

fokida-opla2
fokida-opl

Ακόμη, κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 9.225 ευρώ, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξι κινητά, ένα tablet, καθώς και ένα σημειωματάριο με σημειώσεις για τις αγοραπωλησίες που εξετάζεται. Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και 48 άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά ή αναβολικά από τα μέλη της ομάδας.