Χανιά: Ποινή φυλάκισης 9 ετών σε πατέρα για ασέλγεια στην 2,5 ετών κόρη του

Ο 51 χρόνων ξενοδοχοϋπάλληλος από το Ρέθυμνο κρίθηκε ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για την υπόθεση ασέλγειας με θύμα την κόρη του, από το 2017 έως το 2018 όταν το παιδί ήταν μόλις 2,5 ετών.
Το δικαστήριο απέρριψε την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα και με ψήφους 6-1 έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή 9 ετών κάθειρξης, δίνοντας στην έφεση αναστέλλουσα ισχύ σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι το κοριτσάκι από το 2017 έως το Μάιο του 2018 όταν ήταν 2,5 έως 3,5 ετών, φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά και μάλιστα το καλοκαίρι του 2018 μίλησε στην μητέρα του για όσα φρικτά βίωνε.

Το γεγονός ότι το παιδί είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά, επιβεβαίωσαν οι πραγματογνωμοσύνες των ειδικών ενώ στην κατάθεσή της η παιδοψυχίατρος υποστήριξε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια.

Οταν ολοκληρώθηκε η δίκη ο κατηγορούμενος προσέβαλε την απόφαση με έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος άνθρωπος, καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για ενδοοικογενειακή βία με πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της συζύγου του.