Χαρίσειο Γηροκομείο: Πέθανε 85χρονη τρόφιμος που ήταν θετική στον κορωνοϊό

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης 85χρονη τρόφιμος του Χαρίσειου Γηροκομείου, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, η γηροκομούμενη διαγνώσθηκε θετική στον έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στις 2 Μαρτίου

«Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς ο γιος της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπεύθυνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Χαρίσειο Γηροκομείο. 

Σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, η ηλικιωμένη διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα το ίδιο βράδυ, και σημειώνεται ότι εισήχθη σε κλινική covid και μέχρι τον θάνατό της. Προσθέτως, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ. 

Το Γηροκομείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της 85χρονηςκαι τονίζει ότι για τον θάνατό της και την πρωταρχική αιτία θανάτου (ιογενής πνευμονία) ενημερώθηκε από το νοσοκομείο σήμερα, αργά το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση ξεχωριστή που εξέδωσε νωρίτερα το Χαρίσειο Γηροκομείο αναφέρει ότι την Τρίτη 16 Μαρτίου διενεργήθηκε προγραμματισμένος μοριακός έλεγχος PCRαπό κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. 

Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Την Τετάρτη 17 Μαρτίου διενεργήθηκε από ιδιωτικό μικροβιολογικό διαγνωστικό κέντρο μοριακός έλεγχος PCR στους οκτώ φιλοξενούμενους που παραμένουν στη μονάδα Covid του Ιδρύματος, εκ των οποίων τα έξι ήταν αρνητικά και τα δύο θετικά. 

Προγραμματίστηκε επανέλεγχός τους την Παρασκευή 19 Μαρτίου προκειμένου να διαπιστωθεί η αρνητικοποίησή τους.