Χειροτερεύει η υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι, λέει ο δικηγόρος του

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, χειροτερεύει η κατάστασή του, καθώς αρχίζει να χάνει την αίσθηση στα χέρια και τα πόδια του.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βαντίμ Κόμπζεφ είπε ότι ο Ναβάλνι, που εκτίει ποινή για υπεξαίρεση, έχει διαγνωστεί με δύο κήλες στη σπονδυλική στήλη.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ναβάλνι άρχισε απεργία πείνας απαιτώντας την κατάλληλη θεραπεία για τους έντονους πόνους που ένιωθε στην πλάτη και τα πόδια του.

Ο Κόμπζεφ, που επισκέφθηκε τον Ναβάλνι την Τετάρτη, δήλωσε μέσω Twitter πως ο Ναβάλνι μπορεί να περπατάει, ωστόσο νιώθει πόνο και η ασθένεια φαίνεται να προχωρά, καθώς χάνει την αίσθηση σε πόδια, παλάμες και καρπούς, καθώς υπεβλήθη και σε τεστ κορωνοϊού.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο 44χρονος είχε μεταφερθεί σε πτέρυγα νοσηλείας στη φυλακή στην πόλη Ποκρόφ με συμπτώματα αναπνευστικής νόσου. Ο ίδιος είχε παραπονεθεί για επίμονο βήχα και πυρετό.

Η θερμοκρασία του σημείωνε διακυμάνσεις και είχε πέσει στους 37 βαθμούς την Τετάρτη, αφού είχε φτάσει τους 39 τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, που είπε ότι ο Ναβάλνι χάνει ένα κιλό την ημέρα λόγω της απεργείας πείνας.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Ναβάλνι είπε ότι οι αρχές της φυλακής προσπαθούν να υπονομεύσουν την απεργία πείνας του ψήνοντας κοτόπουλα κοντά του και βάζοντας γλυκά στις τσέπες των ρούχων του.

Την Τετάρτη η Τζεν Πσάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θεωρεί τη φυλάκιση του Ναβάλνι «πολιτικά υποκινούμενη» και εξαιρετικά άδικη, και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.