Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την Αργυρή Ερωτοκρίτου και τον “Ευαγγελισμό”

Την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η απόφαση που πήρε η διοίκηση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” για την τοποθέτηση της Παθολόγου, Επιμελήτριας Β’, Αργυρής Ερωτοκρίτου στην “Πολυκλινική”. Ο Ι.Σ.Α. εξέδωσε ψήφισμα και ζητά την επιστροφή της γιατρού στον “Ευαγγελισμό”, όπου και διορίστηκε για να καλύψει σημαντικά κενά.

Πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφος Παθολόγος, Επιμελήτρια Β’ που μόλις διορίστηκε  στο Νοσ/μείο Ευαγγελισμός και τοποθετήθηκε στην Ε’ Παθολογική Κλινική, την επόμενη κιόλας μέρα εντολή της Διοίκησης που την τοποθετεί στην Πολυκλινική Αθηνών (πρώην Νοσ/μείο που λειτουργεί μόνο τακτικά εξωτερικά ιατρεία).

Δεν έχει περάσει μήνας που λόγω ελλείψεων μετά τις παραιτήσεις δύο επιμελητών στην 5η Παθολογική του ιδίου Νοσ/μείου μετακινήθηκαν Παθολόγοι από άλλες Κλινικές και αναμενόταν ο νέος διορισμός για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των Επιμελητών.

Αποτελεί πλέον πάγια τακτική των Διοικήσεων  Νοσ/μείων του Ε.Σ.Υ. η μετακίνηση των ιατρών για «μπαλώματα» σε  τμήματα που παραμένουν υποστελεχωμένα ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων. Η «λύση» των μετακινήσεων το μόνο που προσφέρει είναι απλώς της δυσλειτουργίας από τμήμα σε τμήμα.

Σημειωτέον ότι η συνάδελφος είναι και μέλος του ΓΣ. της ΟΕΝΓΕ.

Είναι πρόκληση νέοι ιατροί που πρωτοδιορίζονται στο νοσοκομείο, με διάθεση να προσφέρουν στη δημόσια υγεία, να μετακινούνται αναίτια σε θέσεις για τις οποίες η Διοίκηση και το Υπουργείο επέλεξαν να μην καλύψουν στην τελευταία προκήρυξη.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφαση της τοποθέτησης  της συναδέλφου Ερωτοκρίτου Αργυρής στην Πολυκλινική και επιστροφής της στην Παθολογική του Ευαγγελισμού, στο οποίο και προσλήφθηκε“, ανέφερε το ψήφισμα.