Άδωνις Γεωργιάδης για τη γιατρό στη Μυτιλήνη: «Έχετε κόρη που παίρνει 3 διαφορετικές στατίνες στα 14 της;»

Η Παθολόγος από τη Μυτιλήνη συνταγογραφούσε μόνο τις βραδινές ώρες στα ΑΜΚΑ της οικογένειάς της.

«Οικογενιακή υπόθεση» ήταν η υπερ-συνταγογράφηση φαρμάκων για γιατρό από την Μυτιλήνη, η οποία ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές.
Η Παθολόγος συνταγογραφούσε μόνο τις βραδινές ώρες. Συνολικά συνταγογράφησε 705 σκευάσματα σε ποσότητα 1.818 τεμαχίων στα ΑΜΚΑ του συζύγου της και των παιδιών της .

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action24, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και οι παραβάτες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. «Εμείς κάνουμε εκτεταμένους ελέγχους οριζόντια και κάθετα, παντού. Γιατί ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να βάλω μία τάξη στο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Το τηλεφώνημα του υπουργού στην Παθολόγο

Ο υπουργός περιέγραψε τη στιχομυθία που είχε με τη γιατρό του Κέντρου Υγείας στη Μυτιλήνη, η οποία διαπιστώθηκε από τους ελέγχους ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ ότι έκανε εικονικές συνταγογραφήσεις.

«Όταν μου έφεραν τον πίνακα με τους πιο παραβατικούς γιατρούς είδαμε το όνομα της κυρίας, η οποία συνταγογραφούσε τα φάρμακα τις μεταμεσονύκτιες ώρες στον σύζυγο και στα παιδιά της, έχοντας βάλει φάρμακα πολλών χιλιάδων ευρώ αντίθετα μεταξύ τους, που κανένα ιατρικό πρωτόκολλο δεν τα δικαιολογούσε για τέτοιες ηλικίες.
Μάλιστα της είπα, μα έχετε κόρη που παίρνει τρεις διαφορετικές στατίνες στα 14 της χρόνια; Και μου απαντάει, έχει μια πάρα πολύ σημαντική πάθηση, αλλά μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί.
Δηλαδή έχει σοβαρή πάθηση και τώρα επειδή σας πήρα τηλέφωνο, θεραπεύτηκε; Κάπου εκεί μου λέει, «να σας εξηγήσω». Της απάντησα, «δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε εμένα, θα εξηγήσεις στις αρχές».

Πηγή: oloygeia.gr