Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τα απογευματινά χειρουργεία, θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για όλους τους ασθενείς»

Κατηγορηματικός ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας θα παραμείνει δημόσιο, χωρίς να στερήσουμε κάτι από τους πολίτες. Απλά προσπαθούμε να το κάνουμε πιο ευέλικτο», εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της Βασιλικής Πολύζου στον «Ελλάδα Sports 94,3». Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα λειτουργούν ανταγωνιστικά με τα πρωινά χειρουργεία. «Αντίθετα, θα βοηθήσουν να μειωθεί ο χρόνος αναμονής, άρα θα ‘ναι υπέρ των ασθενών», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι εντελώς διαφορετικά τα προβλήματα στο υπουργείο Υγείας, σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία μου. Τότε δεν είχαμε χρήματα, σήμερα ξοδεύουμε τα διπλά, αλλά έχουμε έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Οπότε είναι και τώρα η μεγάλη η πρόκληση», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι «το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων δεν είναι ελληνικό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το έχει αναδείξει ως το βασικότερο πρόβλημα στα δημόσια συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις του από την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στον «Ευαγγελισμό», αλλά κα στα οφέλη που θα ‘χει για την εξυπηρέτηση των ασθενών η χρήση του νέου λογισμικού στο ίδιο νοσοκομείο. Έδωσε έμφαση στη διαφάνεια, αλλά και στην ταχύτερη εξέταση των ασθενών.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι ανακάλυψε ότι επί θητείας του Παύλου Πολάκη βρέθηκε εταιρεία που πληρωνόταν εκτός δημόσιου λογισμικού και, μάλιστα, φέρεται να εξέδιδε και εικονικά τιμολόγια. «Δεν πρέπει, λοιπόν, να διερευνηθεί;», διερωτήθηκε.

Βασιλική Πολύζου