Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: Αγώνας για τη διάσωση επιζώντων

Ανάμεσα στα συντρίμμια και την πηχτή λάσπη διασώστες αναζητούν επιζώντες μετά την ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο ήταν και πάλι ενεργό σήμερα, Δευτέρα, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης, δύο ήμερες μετά την έκρηξή του που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

Τα ηφαίστειο Σεμέρου, το υψηλότερο στην Ιάβα, εξερράγη το Σάββατο, εκτοξεύοντας στον ουρανό τόνους στάχτης που έχουν καλύψει τα γύρω χωριά.

Στα πλάνα που φθάνουν από την Ινδονησία μόνο οι στέγες σπιτιών προεξέχουν από την ηφαιστειακή τέφρα, ενώ στο έδαφος, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πολίτες σκάβουν με τα χέρια αναζητώντας επιζώντες.

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 22, ενώ αγνοούνται τα ίχνη τουλάχιστον 27 ανθρώπων, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο εξερράγη και πάλι σήμερα, όπως επιβεβαίωσε το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Αντιμετώπισης Γεωλογικών Κινδύνων της Ινδονησίας, προειδοποιώντας ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί.