Έκτακτη σύσκεψη για την Βόρεια Ελλάδα – Άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Έκτακτη σύσκεψη υπό τους υπουργούς Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται σε λίγο για την βόρεια Ελλάδα και κυρίως την Θεσσαλονίκη όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα με τον κορονοϊό είναι πολύ άσχημα. 

Στην σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και ίσως να προχωρήσουν και στην λήψη μέτρων.

Τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα δέχονται εδώ και μεγάλο διάστημα μεγάλη πίεση με τις κλίνες ΜΕΘ να λιγοστεύουν αλλά και τις απλές κλίνες πλέον να είναι στα όριά τους.

Τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα ασφυκτιούν. Τις τελευταίες μόνο 24 ώρες 323 συμπολίτες μας μπήκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία χτυπημένοι από τον κορονοϊό. Οι αριθμοί πλέον αποτυπώνουν την σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα. 

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη επανέλαβε πως τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97%, ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%. Αποκάλυψε πως έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.