Ένθετο Υγεία: Νέο χάπι για την απεξάρτηση από τη νικοτίνη

Οκτώ στους δέκα καπνιστές θέλουν να σβήσουν, για πάντα, το τσιγάρο, με τους μισούς από αυτούς να έχουν, ήδη, προσπαθήσει, χωρίς ιατρική βοήθεια. Τα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος, τα οποία λειτουργούν σε πολλά δημόσια νοσοκομεία παρέχουν την απαραίτητη στήριξη για την επίτευξη αυτού του στόχου και έχουν εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Πρωτοποριακές θεραπείες για νευρολογικά νοσήματα και στην Ελλάδα. 

Πρωτοποριακές θεραπείες για δύσκολα νευρολογικά νοσήματα πήραν έγκριση μέσα στο 2024 και κυκλοφορούν πλέον και στη χώρα μας. Πρόκειται για φάρμακα για την εγκεφαλική αιμορραγία, τη σπαστικότητα στη σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και τη μυασθένεια Gravis, ένα σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα που πλήττει κυρίως γυναίκες. Όλες οι θεραπείες παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας που έγινε στη Ρόδο. 

Αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα: Καινοτόμα φάρμακα

Η αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα είναι ένα χρόνιο, αυτοάνοσο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα, το οποίο αναπτύσσεται με αργό ρυθμό, σε διάστημα μηνών ή ετών. Ο πόνος και η δυσκαμψία στη βάση της πλάτης ή στη μέση και τα ισχία, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του νοσήματος, η διάγνωση του οποίου καθυστερεί ακόμα και 7 έως 10 χρόνια. 

Πηγή: ertnews.gr