Έξυπνα και απλά tips για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Ηκυτταρίτιδα «χτυπά» ακομα και εκείνα τα άτομα που προσέχουν παραπάνω τη διατροφή και την άσκηση τους.  Η γυμναστική είναι απαραίτητη αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε. Ακουλουθούν 9 tips για την καταπολέμηση της.

Βήμα – βήμα η διαδικασία που μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα.

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι…

Να πιεις ένα ποτήρι νερό! Άρχισε τη μέρα σου με ενυδάτωση μιας και το νερό είναι ο Νο 1 εχθρός της κυτταρίτιδας!

2. Stretching

Μια πολύ απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις καθημερινά. Ξαπλώνεις στο έδαφος, αγκαλιάζεις τα γόνατα πάνω από το στήθος σου και μένεις σε αυτή τη στάση 3′. με αυτή την άσκηση γίνεται διάταση σε μηρούς και γλουτούς και αυξάνεις την αιμάτωση!

3. Τρόφιμα κατά της κυτταρίτιδας

Μπορείς να βάλεις κάποια τρόφιμα στην καθημερινή σου διατροφή που είναι αποδεδειγμένα εχθροί της κυτταρίτιδας! κάποια από αυτά είναι το πράσινο τσάι, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, πράσινες σαλάτες, προϊόντα ολικής άλεσης θαλασσινά, ελαιόλαδο και ημιάπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα

4. Smoothie κατά της κυτταρίτιδας

Βάζεις σε ένα μπλέντερ: Μύρτιλλα, κεράσια, πορτοκάλια ,φράουλες μάνγκο και απόλαυσε το δροσερό smoothie σου.

5. Αερόβια άσκηση

Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και 20′ κολύμπι τη μέρα είναι αρκετά για να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος σου!

6 Νερό

Εννοείται πως δεν πρέπει να αρκεστείς στο πρωινό σου ποτήρι με νερό! Με 2 λίτρα νερό την ημέρα, θα δεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την επιδερμίδα σου να αλλάζει υφή!

7. Scrub 

Τρίψε το σώμα σου! Τρίψε το δέρμα σου με τραχύ γάντι ειδικό για κυτταρίτιδα ή μια βούρτσα από λούφα! Ξεκίνησε με μικρές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και συνέχισε για 5 λεπτά. Εξίσου αποτελεσματικό είναι ο ελληνικός καφές με ζάχαρη ανακατεμένος με μέλι ή ελαιόλαδο.

8. Αντικυτταριδικά προϊόντα

Πολλές φορές η κυτταρίτιδα μαζί με τη χαλάρωση του δέρματος εμφανίζονται μαζί! Μπορείς να υιοθετήσεις μια πολύ καλή καθημερινή συνήθεια λοιπόν όλο το χρόνο. Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας στο σώμα από το φαρμακείο με βάση την καφεΐνη, το ginger κεκρόπια και acai berry, είναι από τις ιδανικότερες που μπορείς να βάζεις στο σώμα σου.

9. Ποιοτικός ύπνος

Όταν ξεκουράζεσαι και κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ, βοηθάς την καρδιά σου να λειτουργήσει σωστά! Έτσι έχεις πολύ καλή κυκλοφορία του αίματος που είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

Τέλος, θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημα για το σώμα σας και ότι τέλειο σώμα δεν υπάρχει. Ακόμα και τα μοντέλα έχουν κυτταρίτιδα. Στο παρακάτω βίντεο δερματολόγος εξηγεί τι είναι κυτταρίτιδα, γιατί έχουμε κυτταρίτιδα και τι μπορούμε να κάνουμε για δείχνει πιο όμορφο το σώμα μας όταν πια η κυτταρίτιδα αρχίσει να είναι πραγματικό πρόβλημα.