Έρχεται νέος κωδικός κόφτης «7» για τα ψώνια

Νέο κωδικό ετοιμάζει να εκδώσει η κυβέρνηση και μάλιστα με το νούμερο 7, καθώς όπως όλα δείχνουν η αγορά ετοιμάζεται να ανοίξει με click away.

Ωστόσο, ο κωδικός θα είναι «κόφτης» και θα έχει χρονικό περιθώριο 2-3 ωρών.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπτώσεις αποφασίστηκε ήδη να πάρουν παράταση έως τις 31 Μαρτίου προκειμένου να αναπληρωθεί κατά το δυνατόν το διάστημα που χάθηκε με το κλείσιμο των καταστημάτων. Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται μοντέλα για τον περιορισμό της κινητικότητας, τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, συζητείται η δημιουργία ενός νέου κωδικού 7 που θα αφορά μόνο τις αγορές από εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων, όπως τα σούπερ μάρκετ, όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε έναν διαφορετικό πενταψήφιο αριθμό από το 13033, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση.

Και στις δύο εκδοχές θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις αγορές, ο οποίος δεν θα υπερβαίνει τις 2 – 3 ώρες, ενώ εξετάζεται αντίστοιχα μηνύματα να μπορούν να αποστέλλονται μόνο μία φορά την ημέρα.