Έρχονται νέα προνόμια για εμβολιασμένους – Covid free εστιατόρια από 15 Ιουλίου

Η Freedom Pass για τους νέους που θα κάνουν το εμβόλιο φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Γιατί από νωρίς το πρωί της Τρίτης (29.06.2021) υπήρχε η πληροφορία πως έρχονται κι άλλα “προνόμια” για τους εμβολιασμένους. Και εστίαση δυο ταχυτήτων: μια για εμβολιασμένους και μια για… όλους. 

“Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη”, ήταν η επίσημη ανακοίνωση για τα “προνόμια” που θα ανακοινώσουν οι δυο υπουργοί. 

Για την κυβέρνηση, βέβαια, τα όσα θα ανακοινωθούν δεν είναι “προνόμια”, δεν είναι ούτε και “διευκολύνσεις”. Είναι το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη.  Όπως και να έχει, όπως κι αν ονομαστεί, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 15 Ιουλίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη Freedom Card και τα 150 ευρώ για τους νέους 18 έως 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο, τα ραντεβού… εκτινάχθηκαν! Και μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κλείστηκαν μόνο χθες, 18.000 ραντεβού, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν μόλις 8.000.

Τι αλλάζει στην εστίαση

Από τις 15 Ιουλίου, λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εστιατόρια, μπαρ και καφέ θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες και για… όλους, εμβολιασμένους και μη. 

Στους χώρους… για όλους θα μπορούν να μπαίνουν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά με την προϋπόθεση να έχουν κάνει είτε rapid είτε PCR τεστ, με τα self test να καταργούνται. 

Εστιατόρια, καφέ, μπαρ ή ακόμη και σινεμά που θα επιλέξουν να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, θα έχουν μεγαλύτερη πληρότητα, που θα αγγίζει ή ακόμη και θα ξεπερνά το 80%.