Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Άνω Κορακιάνας, Σταύρος Σαββανής

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Άνω Κορακιάνας, Σταύρος Σαββανής

Ο Σταύρος Σαββανής είχε αναπτύξει πολυποίκιλη δράση: Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος στην ΕΠΣ Κέρκυρας και επί των ημερών του αγοράστηκε το οικόπεδο της ΕΠΣ στο Κανόνι. Υπήρξε πρόεδρος και μέλος στην Φιλαρμονική Κορακιάνας την οποία ευτύχησε να δει να βραβεύεται με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόεδρος στην αρχή της θητείας του στην αυτοδιοίκηση στην Κοινότητα Άνω Κορακιάνας, επέστρεψε και στις τελευταίες εκλογές στο γνώριμο πόστο του και κατέκτησε και πάλι στην προεδρία.

Μεσολάβησε η θητεία του ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Φαιάκων, με Δήμαρχο τον Μιχάλη Κάρρα, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε και υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιάκων. Στις εκλογές του 2010 συνεργάστηκε με τον σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιό του «Συμπαράταξη Ευθύνης».

Υπήρξε ενεργός μέχρι τέλους, διεκδικώντας όσα μπορούσε για το αγαπημένο χωριό του την Κορακιάνα. Με αξιοπρέπεια το τελευταίο διάστημα έδωσε την ύστατη μάχη της ζωής του αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Πηγή: corfupress.com