Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κυριαζής (picks, video)

Την τελευταία πνοή του άφησε το πρωί της Τετάρτης, 10 Νοεμβρίου, ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση της απώλειάς του σκόρπσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, καθώς ο 68χρονος ήταν από τους πλέον δημοφιλείς τραγουδιστές των τελευταίων 10ετιών.

«Ήταν άρρωστος εδώ και μήνες, πέθανε ξημερώματα σπίτι του», ανέφερε στο protothema.gr ο επιστήθιος φίλος του Μιχάλης Τσατσάκης. «Πολέμησε αλλά δεν τα κατάφερε», πρόσθεσε.

Στο πλευρό του τραγουδιστή μέχρι το τέλος ήταν και η σύζυγός του Σοφία.

Ο Χρήστος Κυριαζής  γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ασχολήθηκε από νωρίς με τη μουσική, καθώς σε ηλικία 12 ετών απέκτησε μία χειροποίητη κιθάρα και άρχισε να μαθαίνει νότες και να φτιάχνει συνθέσεις.

Παράλληλα, όμως, έμαθε και την τέχνη του επιπλοποιού λόγω της οικογενειακής παράδοσης. Τα έπιπλα «Κυριαζής», άλλωστε, έγιναν από το φημισμένα στην Ελλάδα.

Από τα 17, πάντως, τον κέρδισε ολοκληρωτικά η μουσική. Το 1972 εντάχθηκε στο συγκρότημα «Πρόκες» κι άρχισε τις εμφανίσεις σε καφετέριες της εποχής, αλλά διέκοψε προσωρινά για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, ωστόσο, στράφηκε ολοκληρωτικά στη λαϊκή μουσική.

Με τον δίσκο «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», η καριέρα του απογειώθηκε. Το LP έγινε πλατινένιο, καθώς ξεπέρασε τα 125.000 αντίτυπα. Είχε, βέβαια, προηγηθεί η επιτυχία “στη Φοντάνα για καφέ”, καθώς η γνωστή καφετέρια στο Πασαλιμάνι αποτελούσε ένα από τα στέκια του.

Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι»…