Έχασε το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού της η Πρεζεράκου

Την πεποίθησή του ότι η Έρρικα Πρεζεράκου θα ‘χει ένα λειτουργικό χέρι εξέφρασε στο protothema.gr ο προϊστάμενος της Κλινικής Άκρας Χειρός – Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του νοσοκομείου ΚΑΤ Σαράντης Σπυρίδωνος. Ο διακεκριμένος επιστήμονας ανέφερε λεπτομέρειες για όσα έκαναν εκείνος και οι συνάδελφοί του στην πολύωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε η άλλοτε πρωταθλήτρια του επί κοντώ.

«Όταν με ενημέρωσαν στο ΚΑΤ για την κατάσταση της Έρρικας Πρεζεράκου γύρισα αμέσως από τις διακοπές μου γιατί ήταν πολύ σοβαρό το πρόβλημα που είχε η γυναίκα. Μετά από το ατύχημα που είχε με την προπέλα σκάφους είχε τραυματίσει το δεξί της χέρι και το αντιβράχιο. Είχε τραυματισμούς ο αντίχειρας, ο μέσος, ο παράμεσος και ο μικρός δάκτυλος.

»Τα τέσσερα από τα πέντε δάχτυλα ήταν τραυματισμένα. Δυστυχώς το μικρό δάχτυλο ήταν τόσο κατεστραμμένο που δεν υπήρχε δυνατότητα οποιασδήποτε κατασκευής. Οπότε έχει χάσει το μικρό της δάχτυλο. Όλα τα άλλα φτιάχτηκαν, συντριπτικά κατάγματα, τένοντες, νεύρα, αγγεία τα φτιάξαμε όλα και πιστεύω ότι θα έχει ένα λειτουργικό χέρι. Περιμένουμε να σταθεροποιηθούν όλα αυτά αγγειακά και όλα θα πάνε καλά. Θα έχει ένα λειτουργικό χέρι αλλά θα της λείπει το μικρό δάχτυλο. Το μικρό, όντως ήταν ακρωτηριασμένο και ήταν τόσο πολύ χτυπημένο από την προπέλα που δεν επισκευαζόταν», ανέφερε στο protothema.gr ο Σαράντης Σπυρίδων.