ΑΔΕΔΥ: Να σταματήσει η δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ- Αντιδημοκρατικός κατήφορος ΝΔ

«Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας δεν έχει τέλος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ανωτάτη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, Στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού νόμου, που ψήφισε τον περασμένο χρόνο στη Βουλή, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο διότι, όπως υποστηρίζει, «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ, κατά την κινητοποίηση που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, μονιμοποίηση των επικουρικών κλπ.

Η δίωξη αυτή, όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, που είναι η πρώτη για τις διαδηλώσεις, με τον νέο νόμο, δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής της Κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνοψίζεται στο δόγμα: όποιοι δεν «συμμορφώνονται» θα διώκονται και θα «εξοντώνονται».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο πρόσωπο του οποίου, όπως υποστηρίζει, διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν: ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων, ενώ απαιτεί εδώ και τώρα, να σταματήσει η δίωξη για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.