Αθανάσιος Δημόπουλος: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό

Το κώδωνα έκρουσε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας πως ακόμα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Στην υπενθύμιση ότι και όποιος έχει κάνει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μπορεί να μεταδώσει τον ιό προχώρησε ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος.

Όπως εξήγησε, πάντως, ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τηνCOVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι.

Ο ίδιος μιλώντας στον ANT1 τόνισε ότι μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία, δηλαδή οι νεότεροι, σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca».

Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη δεύτερη δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.