Αιχμές Μέρκελ και Μακρόν κατά Ελλάδας επειδή δέχεται τουρίστες και με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επέπληξαν την Ελλάδα για χαλαρά μέτρα στην υποδοχή τουριστών.

Σκληρή κριτική στην Ελλάδα και άλλες εξαρτώμενες από τον τουρισμό χώρες που έχουν ανοίξει τα σύνορά τους σε επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με λιγότερo αποτελεσματικά σκευάσματα, όπως είναι τα κινεζικά και τα ρωσικά, φέρονται να άσκησαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σηματοδοτώντας την πιθανότητα πρόσθετων περιορισμών στα ταξίδια πριν από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυρία Μέρκελ είπε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V έναντι της Covid-19, παρόλο που το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει λάβει την έγκριση του EMA και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο αποτελεσματικό είναι έναντι των νέων επικίνδυνων στελεχών του ιού.

Οι επισκέπτες αυτοί μπορούν να μετακινηθούν στη συνέχεια ελεύθερα στο εσωτερικό της Ε.Ε., είπε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Με τις θέσεις Μέρκελ συντάχθηκε και ο Μακρόν. Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να συμφώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο σχετικά με μια πιθανή απαγόρευση ταξιδιού από χώρες όπου η μετάλλαξη Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, εννοώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει επίσης πως ερωτηθείς για τις παρατηρήσεις της Μέρκελ, Έλληνας αξιωματούχος είπε ότι η πλειοψηφία των ηγετών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην ΕΕ και δεν υπάρχει λόγος νευρικότητας για τα ταξίδια.