Ακύρωση των ραντεβού για εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

Για τις αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ αναφορικά με όσους έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό αλλά έχουν νοσήσει ήδη από κορωνοϊό, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, «το σύστημα αναγνωρίζει όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Όσοι έχουν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό τους ή μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο από 6 έως 12 μήνες μετά την νόσηση».

Σημείωσε δε πως «σε όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού, τα ραντεβού αυτά θα ακυρωθούν και θα ενημερωθούν με SMS ότι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο σε διάστημα 6 έως 12 μηνών».

Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως «για τα άτομα 30 – 35 ετών θα ανοίξει η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού για εμβολιασμό στις αρχές έως μέσα Ιουνίου και εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα 18-29 ετών».

Ανέφερε δε ότι στην τελευταία ομάδα υπάγονται 1.100.000 πολίτες που καλό θα είναι, όπως είπε όσοι δεν έχουν, να εκδώσουν και κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ώστε να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους σε τόπο και χρόνο που θέλουν.