Αλαλούμ με ανεμβολίαστη πελάτισσα και το πιστοποιητικό της στη Χαλκίδα – Στο σημείο και η αστυνομία

Χαμός ξέσπασε την Τρίτη (9.11.2021) το πρωί στη Χαλκίδα όταν μια ανεμβολίαστη 65χρονη ήθελε να επισκεφθεί ένα κατάστημα στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Αβάντων και προέκυψε πρόβλημα με το πιστοποιητικό της.

Συγκεκριμένα, η 65χρονη παρουσίασε χαρτί, το οποίο προερχόταν από ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο της Χαλκίδας με σφραγίδα και υπογραφή της γιατρού και ανέγραφε (σ.σ. με ημερομηνία 09-11-2021) ότι υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό το οποίο ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, όταν η υπάλληλος θέλησε να σκανάρει το έγγραφο για τη γνησιότητά του, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πάνω QR Code και εντέλει της απαγόρευσε την είσοδο καθώς θεωρούσε ότι το χαρτί θα μπορούσε να είναι και ψεύτικο με παραποιημένη ημερομηνία.

Τότε, σύμφωνα με το eviazoom.gr, ξέσπασε η 65χρονη και εισέβαλε στο κατάστημα για να διαμαρτυρηθεί ότι ήθελε να εξυπηρετηθεί όπως και να’ χει, αφού με το ίδιο χαρτί είχε μπει και σε άλλα καταστήματα της περιοχής νωρίτερα.

Η ίδια τόνισε ότι ότι δεν γνωρίζει από υπολογιστές, ίντερνετ και από κινητά αφής, ενώ είπε πως αν χρειαστεί θα πληρώσει και η ίδια το πρόστιμο.

Τελικά ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι, αφού της εξήγησαν τα μέτρα και τι χρειάζεται για την πιστοποίηση του εγγράφου, της ζήτησαν να φύγει από το κατάστημα όπως και έγινε ωστόσο η 65χρονη ήταν έξαλλη και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία να έρθει στο σημείο γιατί δεν την δέχτηκαν στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι μόλις άκουσαν την 65χρονη, ένας από τους αστυνομικούς συνομίλησε με το προσωπικό του καταστήματος και ακολούθως της εξήγησαν αυτό που της είχε ειπωθεί ότι δεν υπάρχει QR code.

Το σκηνικό δεν έληξε εκεί αλλά συνεχίστηκε με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να μάθουν τηλεφωνικά αν τελικά αυτό το έγγραφο ήταν νόμιμο, καλώντας και την μικροβιολόγο για να επαληθεύσουν τα λεγόμενα της και στο τέλος είπαν στην 65χρονη ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί από το κατάστημα ενημερώνοντας και το προσωπικό του καταστήματος.