Αναμένονται παραιτήσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Αντι για ενισχύσεις…παραιτήσεις έρχονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου με το κλίμα στη νοσηλευτική μονάδα να χειροτερεύει διαρκώς.

Οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό έχουν ως αποτέλεσμα την οριακή λειτουργία κρίσιμων κλινικών τα τελευταία χρόνια, ειδικά την εποχή της πανδημίας και η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Αντιθέτως αναμένεται να επιδεινωθεί το προσεχές διάστημα καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για κύμα παραιτήσεων ιατρών. Προς το παρόν πάντως παραίτηση υπέβαλλε γενικός χειρουργός και αναμένεται και ένας καρδιολόγος.

Οι γιατροί διαφόρων τμημάτων εκπέμπουν SOS και ζητούν προσλήψεις με τελευταίο παράδειγμα τους παθολόγους που έκαναν λόγο για επισφαλή εφημέρευση της κλινικής, αλλά και της covid-19 κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αναμένεται με ενδιαφέρον ο ερχομός της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ώστε να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι. Εκτός κι αν αλλάξει γνώμη και δεν έρθει καθώς τα τελευταία χρόνια για την πολιτική ηγεσία το Νοσοκομείο Αγρινίου πέφτει μακριά…

Πηγή: agrinionews.gr