Ανασφάλιστοι: Νέα παράταση στη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς – Πότε μπαίνει φρένο

Κανονικά θα συνταγογραφούν ιδιώτες γιατροί σε ανασφάλιστους πολίτες, έως την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της λίστας, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες πολιτών που θα εξαιρούνται του περιορισμού.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας παράταση έως τα τέλη Απριλίου στη δυνατότητα συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους πολίτες από ιδιώτες γιατρούς. Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται πως το μέτρο θα ισχύσει κανονικά.

Θυμίζουμε πως αρχικά η απόφαση για περιορισμό της συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους μόνο σε δημόσιες δομές ήταν να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του έτους. Ωστόσο, το Υπουργείο ανακοίνωνε διαρκώς νέες παρατάσεις και αναγνωρίζοντας την ανάγκη θέσπισης εξαιρέσεων από το μέτρο ξεκίνησε να επεξεργάζεται τη σχετική λίστα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, όμως, κατέστη σαφές πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή οριστικά από 15 Μαρτίου. Αποδείχθηκε όμως ότι χρειάζεται ακόμη μια παράταση και ο λόγος είναι η καλύτερη επεξεργασία του καταλόγου των εξαιρέσεων, της λίστας δηλαδή με τις ομάδες ανασφάλιστων ασθενών που θα μπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες γιατρούς.

«Το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά», ξεκαθαρίζεται με ανακοίνωση και σημειώνεται όμως πως «ήδη Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς – αιμοκαθαρόμενους κλπ όπως ορίζεται στο νόμο».

«Συνεπώς για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά», διευκρινίζεται.