Αναταράξεις στο νοσοκομείο της Κομοτηνής – Σε αναστολή 50 ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές

Νέα πραγματικότητα και στο νοσοκομείο στην Κομοτηνή μετά τις αναστολές εργασίας, ανεμβολίαστων εργαζομένων…

Πενήντα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» τέθηκαν από χθες (01-09-2021) σε αναστολή εργασίας σε σύνολο 582 εργαζομένων. Ανάμεσά τους πέντε γιατροί και είκοσι πέντε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής, Γιώργου Πατλάκα, το 92% του υγειονομικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι και το υπόλοιπο 8% είναι ανεμβολίαστοι. «Είναι ένα θέμα, δεν έπρεπε να φτάσουμε εκεί» δήλωσε ο κος Πατλάκας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» προσθέτοντας «έπρεπε, όμως, να εμβολιαστούν γιατί δεν είναι σωστό να λένε: «Ναι, στον εμβολιασμό όχι στην υποχρεωτικότητα γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς να κάνουμε το καθήκον μας, όπως πρέπει γιατί εξετάζουμε ασθενείς και δεν θα πρέπει να τους μεταδίδουμε την ασθένεια» ».

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να εξευρεθεί άλλη λύση; Απάντησε: «Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν αλλά στο τέλος  έπρεπε να ισχύει η καθολικότητα του εμβολιασμού. Λύσεις πολλές μπορεί να προτείνει κάποιος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει ότι θα έπρεπε 100% να είναι εμβολιασμένοι».

Το ποσοστό 92% των εμβολιασμένων δεν λειτουργεί ως «ασπίδα»; ρωτήθηκε για να απαντήσει:» Όχι σε κλειστούς χώρους» προσθέτοντας ότι το τείχος ανοσίας έχει την έννοια ότι θα πρέπει ο ιός να βρίσκει αυτό το τείχος της ανοσίας σε μεγάλους χώρους για να μπορεί σιγά – σιγά να εξαφανιστεί. «Δεν μπορεί να υπάρχουν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα γιατί θα κολλήσουν κι άλλους έχει συμβεί σε άλλα Νοσοκομεία να εισάγονται για άλλη ασθένεια και να κολλούν Covid».