Ανατροπή με την είσοδο στις εκκλησίες – Εξετάζεται ύπαρξη αρνητικού rapid test

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και αφορά την εξαίρεση των εκκλησιών από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και την απόφαση να επιτρέπεται η είσοδος στους πιστούς σε αυτές χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test, όπως και στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει σάλο, μιας και μεγάλος αριθμός ιερέων όχι μόνο δεν στηρίζει την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, αλλά δεν υπακούν και την απόφαση της  Ιεράς Συνόδου να προτρέπουν τους πιστούς να εμβολιαστούν, αλλά με πύρινα κηρύγματα καλούν τους πιστούς να κάνουν το αντίθετο.

Έτσι μετά την θύελλα αντιδράσεων υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση και να χρειάζεται rapid test για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες και τους ναούς.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία με τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα ή κομμωτήριο. Οι παρεμβάσεις, που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους, είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας. Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο», είχε πει ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης,  σχολιάζοντας την εξαίρεση της εκκλησίας από την απαίτηση rapid test για την είσοδο των εμβολίαστων.

Η αντίδραση του Αθ. Εξαδάκτυλου για την εξαίρεση των εκκλησιών

Θέση για το θέμα είχε πάρει και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τονίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε δευτερεύουσας σημασίας τις δυσκολίες στους ελέγχους στα καταστήματα εστίασης.

Παράλληλα, εξέφρασε ενστάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα σε εκκλησίες, θεωρώντας πως θα πρέπει να ζητείται rapid test από τους ανεμβολίαστους.