Απίστευτο! 19χρονη στην Αυστραλία πέθανε επειδή κατάπινε τσίχλες

Η Μαρία Μόργκαν από τη Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, μίλησε για πρώτη φορά σε τοπικά μέσα για το χαμό της κόρης της από τροφική δηλητηρίαση πριν ακριβώς δέκα χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από μια τυπική καθημερινή, μετά το μεσημεριανό φαγητό, όταν η 19χρονη Σαμάνθα παραπονέθηκε πως δεν αισθανόταν καλά. Η λυποθυμία της εξελίχθηκε σε σοβαρό γαστρεντερικό επεισόδιο.

Η μητέρα της αμέσως την πήγε στο νοσοκομείο, όταν και μπήκε σε τεχνητό κώμα. Δεν ξύπνησε ποτέ.

Η “ένοχη” τσίχλα
Η Μόργκαν εξήγησε πως μετά τον θάνατο της κόρης της, αναζητούσε στοιχεία που ίσως να άνοιγαν το δρόμο της αλήθειας. Καθαρίζοντας το δωμάτιό της, βρήκε χαρτάκια και άδεια κουτιά τσίχλας. Θυμήθηκε αμέσως πως η κόρη της αγόραζε τουλάχιστον 1-2 κουτιά τσίχλες σε καθημερινή βάση. Όταν η νεκροψία έδειξε τέσσερις όγκους με φωτεινό πράσινο χρώμα στο στομάχι της, που αποδείχθηκε πώς ήταν τσίχλες, τις οποίες η Τζένκινς είχε καταπιεί, η αλήθεια φωτίστηκε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έρευνησε το περιστατικό, “αφορμή” για το θάνατο της Σαμάνθα Τζένκινς ήταν το γεγονός ότι κατάπινε τσίχλες.

Όσο “αθώα” κι αν δείχνει μια απλή τσίχλα του εμπορίου, πρόκειται για ένα βιομηχανικό προϊόν που συχνά περιέχει ασπαρτάμη και σορβιτόλη, μαλακτικά όπως γλυκερίνη ή φυτικά έλαια. Σε μια μικρή ποσότητα (1-2 τσίχλες), ο οργανισμός μας μπορει να την αποβάλλει όπως κάθε τροφή. Όταν όμως καταπιεί κανείς τσίχλα σε μεγάλες ποσότητες, η συσσώρευση τοξίνων στο στομάχι αυξάνεται σε επικίνδυνο βαθμό και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.