Απαγόρευση κυκλοφορίας: Oι ώρες και τα μέτρα για σήμερα και Καθαρά Δευτέρα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα ξεκινά στις 19:00 όπως γίνεται πλέον τα Σαββατοκύριακα, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν τα μέτρα όπως κάθε άλλη καθημερινή.

Δεν αλλάζουν όσα ξέραμε με το lockdown για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα ξεκινά στις 19:00 όπως γίνεται πλέον τα Σαββατοκύριακα, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν τα μέτρα όπως κάθε άλλη καθημερινή. Δηλαδή Αθήνα και Θεσσαλονίκη η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 9 το βράδυ, αλλά σε όλες τις άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο στις 7.

Το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει, αλλά μόνο εντός δήμου και εφόσον οι πολίτες μεταβούν στα οικεία πάρκα μόνο πεζή ή με ποδήλατο, αφού η μετακίνηση με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 δεν επιτρέπεται να γίνεται με το αυτοκίνητο.

Την Κυριακή, όσο και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο είναι ανοιχτά από σήμερα το πρωί, όπως και οι φούρνου που θα ανοίξουν και αύριο. Επιπλέον, ανοιχτά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα ορισμένα καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι. Έτσι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Όπως είναι γνωστό επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.