Αποκάλυψη Άδωνι Γεωργιάδη – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Κυριακής (7/11) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους, αποκλείοντας για ακόμα μια φορά το ολικό lockdown.

«Lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. Άρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα τόνισε πως το πρόβλημα με την πανδημία είναι πως οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μπορούν να μεταδώσουν, όμως δεν πεθαίνουν, δεν πάνε σε εντατική και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που 1 στους 10 μπορεί να πεθάνει.

«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων», ανέφερε.

Τέλος σε ερώτηση γιατί δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ απάντησε πως η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. «Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας», τόνισε.